Svartifoss i Skaftafell nasjonalpark.
Sjå gjerne i fullskjerm.
Bildet inngår i albumet Island - Bilete frå Island, hovudsakleg frå mai 2006 og august 2007. Ulike uttrykk og motiv.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1044
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192197} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Torgeir Pande B.
Døds bra. VELDIG fint sort hvitt bildet. Et bildet som hadde gjort seg på veggen:)
Carsten A.
Dette var skikkelig fint gjort. Har jo sett andre bilder fra samme sted, dette er blant de enkleste og dermed avgjort i den bedre klassen. Hadde nok gjerne sett ørlite mer detaljer i de mørke partiene i bildets nedre halvdel, men uansett meget bra!

MVH CA
Rolf S.
Veldig enig med Carsten.
Da blir det mer skryt enn bildekritikk, men det er i hvert fall en tilbakemelding.
Avsluttet .
Meget pent. Flotte gråtoner. Ingenting å utsette på dette!
Erlend M.
Det vel ikke lov å si på bildekritikken, men jeg er enig med de andre.
Tomas N.
Flott bilde, med en god eksponeringstid. Men synes fortsatt bildet kunne forbedres om du hadde senket perspektivet slik at du får en mer ''oppover seende'' vinkel. Dette hjelper også på å karakterisere fossen og hvor høyt det er ned.

~Tomas~
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Tomas: I dette biletet har eg faktisk retta opp perspektivet. Når fossen blir liggande bakover så blir fossen sjåande mindre ut. Dessutan kjem dei flotte steinsøylene til sin rett når perspektivet er meir normalt.
Ole E.
Ja, dette er meget bra. Flotte toner, men er enig med Carsten i at jeg ville sett litt mer detaljer i mørke partiene, jeg skulle ønske jeg kunne se mer av steinerøysa som ligger der.
Arne S.
Jeg lar meg begeistre! (Dæggern!)

(Pirk: Mulig du kunne dempe den lille, hvite prikken nede til høyre.)
Eyvind R.
Ganske enkelt (og) svært tiltalende..

Mvh Eyvind
Magnar B.
Monumentalt og svært tiltalande! Likar den enkle strukturen fossen får, godt valgt lukkartid. Spennande m søylene i berget. Syns dei mørke tonane mot den kvite fossen gjer seg godt, og ville ikkje valgt meir eksponering i dei mørke partia, litt trolsk og spennande slik du har valgt det.
Øistein T.
dette skulle jeg GJERNE ha sett i skikkelig printkvalitet, det blir nok svært severdig (fint på skjermen også, men et fett print er alltid hyggeligst ;-) nydelig og rent!

Øistein
Chr. G.
En sterk naturskildring. Får et inntrykk av himmelen som endrer fase og blir til vann. Eller omvendt. Vått, hardt, ugjestmildt, kaldt -og vakkert. Spor av vegetasjon vitner dog om liv. Den vertikale strukturen i veggen som sammenfaller med ''vannsøyle'' og format bidrar godt til enkelheten.
Odd Tore S.
Enkelt og stilfullt.
Rent fotografisk har jeg egentlig ingen ønsker om forandringer.
Av ren nysgjerrighet skulle jeg gjerne sett søylene i bergveggen litt bedre. Lange, 6-kantede prismer? Så en lignende formasjon i USA, så derfor nysgjerrigheten. Basaltsøyler?
Odd Tore
Eirik H.
Takk for kommentarar.

Så vidt eg veit er dette basaltsøyler ja. Desse, eller iallfall liknande formasjonar, kan du sjå fleire stader på Island. Denne fossen, Svartifoss, er lett tilgjengeleg i Skaftafell nasjonalpark, og mykje besøkt. Det same hjeld Hjalparfoss som ligg rett før høglandet aust for Arnes. Ein tredje foss eg kan kome på i farten finn du nær Hvoll, rett før Skeidarsandur, men du må gå eit par km utan oppmerka sti for å finne den. Til gjengled får du oppleve ein flott foss som dundrar ned i ei gryte omgitt av slike basaltsøyler og fylt med irrgrønt vatn. Ein fjerde stad du kan sjå liknande formasjonar er på stranda rett aust for Dyraholey, det sørlegaste punktet på Island.
Nina R.
dette var flott :D
Hans Jacob H.
Jeg synes nok fossen blir vel mye slørete her. Mye av kraften i fossen forsvinner, og det minner mer om en puslete liten bekk. Men dette er vel smak og behag. Ellers flotte toner.
Avsluttet .
Konge!

No more to say...


Mags
Martin t.
Har ikke noe annet aa si enn konge. More then words can say.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu