Utstyr
  • -
  • Lensbaby, ca 65mm, ca f5,6
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger514
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Trond H.

Arvo Pärt har et musikkstykke som heter Spiegel im Spiegel, og det tykkjer eg er ein passande tittel her. Eit hovudmotiv, med ein ''reell'' gjentaking og ein skygge. Lekkert..

MVH TH
Merethe W.

Mmmm!
Thorfinn B.

hmmmm jaaa, denne var smålekker. Drømmende og uvirkelig fremstilling av noe så virkelig som litt bynatur.
Thorfinn B.

vil bare gi dette bildet den siste lille oppmerksomhet. Stemningen er besynderlig deilig. De diffuse trærne blant den harde og kunstige bakken lagd av mennesker, smelter sammen i en utsøkt komposisjon. Lyset rundt det bakre treet gir bildet en ekstra mystisk stemning. Tung høstvåt storbymiljø skildret på en glitrende måte. Dette er klassebilde, men det er vist nesten bare undertegnede som er enig med meg selv :-)
Birna R.

Neida, Thorfinn, jeg følger deg langt på vei ....
Kai-Wilhelm N.

Enda en som henger seg på deg Thorfinn...
Det er enkelt, godt og deilig...
Gunnar F.

Antydningens kunst eller kongens nye klær? Det mest positive ved dette bildet er komposisjonen som fungerer. Det er dessuten nærmest en forutsetning at det er tatt i monocrome.

Derimot er bildet såpass minimalistisk at det er vanskelig å se et budskap i det. Om dette er et urimelig premiss for vurderingen, står jeg tilbake med å vurdere det for dets formlige og grafiske kvaliteter. I så måte er smaken som baken - delt. Selv må jeg konstatere at bildet ikke preger mitt sinn formmessig vurdert. Til slutt en teknisk vurdering: Jeg forstår at uskarphet er tenkt brukt som et kreativt virkemiddel. Vi har sett bilder der dette fungerer godt - f.eks. i svart-hvitt bildet av tre dansere på en scene der uskarpheten er bevegelsesuskarphet. I et slikt bilde er uskarphet et middel til å fremheve hovedbudskapet i bildet - bevegelse. Bruk av gjennomgående uskarphet har langt mindre sjanse til å lykkes som middel til å fremheve budskap og/eller form i et bilde av stasjonære objekter (trær). Uten støtte i bildets innhold, skaper bruk av uskarphet (fokuseringsuskarphet) ytterligere tvil om fotografens hensikt.

Konklusjon: Slik bildet nå fremstår er det et fotografi som gir publikum en for stor del av ansvaret for å fortolke budkapet i bildet. Kort sagt: Fotografen bør vurdere å gi betrakteren mer å gå på.

Keep up the good work. Gunnar F.
Eirik H.

Takk for kommentarar.

Den siste tida har eg leika mykje med uskarpe bilete. ''Objektivet'' eg brukar er ein fantastisk liten sak av plast med noko som liknar på perspektivkontroll. Vel, kontroll er vel sterkt sagt, det er vel heller mangel på kontroll som gjer det så moro å bruke. Sjekk www.lensbabies.com

At publikum må gjere arbeidet med tolking plagar meg ikkje. Det er eit medvite val frå mi side.
john o.

hei EH liker det minimalistiske i bilde. eller har jeg vært på hjemmesiden din og der var det masse elegante bilder!

--josh--
Avsluttet .

Har sett på dette noen ganger, i håp om å nå en konklusjon:

Førsteinntrykket er bra, men interessen for bildet taper seg hver gang etter noen sekunder. Det mangler et eller annet - dybde, følsomhet, uro, vet ikke hva det skulle være, men det blir for tomt og enkelt. For meg.

(Det har et visst slektskap med Groths bilder. Strek versus flate, dikt/føl/tenk videre selv. Men det skal så lite til før det brister...)
Eirik H.

Takk for kommentarar.

Då kan vi konkludere med at dette biletet er ei fotografisk blondine: Pen å sjå på, men lite innhald! ;) Spøk til side. Eg ser poenget ditt KSH.
Julie E.

Jeg må vel nesten etter mine tildels støyende positive utrop over denne fotografens bilder, si at det ikke er min mening å lage en heiagjeng eller noe sånt. :)
Hadde bare lyst til å si at dette bildet er for meg noe helt ekstra. Det skaper ro i en stresset hverdag. Min interesse for bildet øker også med antall visninger og jeg har sett på det en del ganger. For meg er det en tiltalende komposisjon, behagelig lys og rett og slett helt utrolig flott.
Er bildet for salg?
mvh Julie
Eirik H.

Takk for kommentaren Julie. Dette er eit bilete eg gjerne kan få trykt til sal, men sidan opptaket er gjort med eit eldre digitalkamera må eg kome tilbake til eventuell storleik på ein papirkopi.
Julie E.

Ok i mellomtiden har jeg sendt deg en mail fordi bildet her ikke kom frem som nylig kommenterte bilder. Kom gjerne tilbake til det! Du har jo nå mailadressen min. Jeg kjenner ikke til hva dette kan koste og kan derfor ikke garantere deg salg før jeg vet pris, men det der kan vi jo ta senere. :)
mvh Julie
Julie E.

Nå ser jeg at det bare var jeg som var utålmodig.
Julie
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu