Drister meg til med et bilde av Norges kanskje mest fotograferte stein. Ingen enkel sak å få til noe eget i et motiv som er dokumentert fra alle verdens kanter. Bildet er fra en herlig regnfull sommeropplevelse på Vågsøy.
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger621
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_272083} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Enkelt men spennende bilde.
Flotte formasjoner og bildet gjør seg veldig godt i sort/hvitt.
Liker også godt komposisjonen.
Hilsen Tone!
Arvid M.
Hei igjen! Dette har du fått bra fram, ser for meg ut som ''kannesteinen''. Den tok seg fint ut med konturane av den store ved sida av. Lika bilde i svart kvitt ja. Arvid.
Arne S.
Jeg har sett en del bilder av denne steinen. Men bikkja ved siden av har jeg ikke lagt merker til før. Nydelige toner og strøken komposisjon - som vanlig. Jeg er likevel litt usikker på skyggekonturene rundt steinene.
Steinulf L.
Motivet tåler kanskje farger også?
Robin J.
Vet ikke om jeg har sett dette så flott i S/h som her. Skikkelig fint. Ville prøvd en liten cut i øvre del......... Mvh RJ
Thorbjørn R.
Jeg synes svarthvitt fungerer utmerket her. Utsnittet er også fint.
Kjell Ivar Ø.
Et mye fotografert motiv. Synst likevel du har fått et godt bilde her.
Svart/hvit JA. Som Arne sier bikkja er ny.
Mvh Kjell ivar
Kjell Sigurd S.
Forstår godt at dette er ''norges mest fotograferte stein''. Svært original og severdig i form. Liker kontrastnivået du har valgt. Kunne vært interessant å sett en versjon med lavere horisontlinje også, sånn for å fristille steinene mot den flotte duse bakgrunnen her. Fint laget av et severdig motiv dette.

Kjell S
Øyvind A.
Ganske vågalt egentlig, å gå løs på et så gjennomfotografert motiv. Men jeg synes du kommer godt fra det både i form av komposisjon og tonevalg. Lenger lukkertid kunne også vært et alternativ, for å få roligere vann.
Ø.
Geir B.
Kjempefint dette, gjør seg i SH og belysningen og eksponeringen er veldig bra, men jeg aner en haloeffekt fra bruk av diffus glød???, som forstyrrer litt, men meget severdig.

Geir.
Eva Marie P.
Jeg liker denne vinklingen av kannesteinen. Det var utrolig effektfult med linjene fra den store steinen ved siden av. Og ikke minst i s/h, det er også litt uvanlig. et kreativt og anderledes kannesteinbilde syns eg.
Eg blir nesten litt flau av å si det, men eg har aldri tatt bilde av kannesteinen. Det er utrolig morsomt å se bilder fra mitt lokalområde her inne:O) Gleder meg til neste!!
-epl
Caroline M. S.
Enig med de andre (inkl enkelte av tipsene du har fått), og jeg synes du har fått til noe nytt - for heller ikke jeg har sett hunden før (verken på bilder eller den ene gangen jeg selv prøvde meg på Kannesteinen).
Anne-Lise S.
Dette stedet har jeg nettopp sett avbildet i en bok som jeg tror jeg husker heter ''Fjorder i Norge'', og som var en av flere gaver gitt av Vidar og meg til Lau og hans kjære kone Dorte da vi nettopp var hos dem noen dager på besøk. Der var denne kannesteinen avbildet, og vi nevnte Eva P. L i samme åndedrag siden denne ikke er så langt unna hennes hjem. Spennende å se den i sv-hv versjon siden fotografiet i nevnte bok var i farger. Liker linjene du får frem i bildet av den, og plasseringen der du velger kutt av berget til høyre. Noe mørkere halo rundt kannesteinens øvre kant ned til ''halsen''forstyrrer dessverre en del. Den samme haloen kan jeg se på ''hunden'' til høyre i øvre del nesten helt ned til vannet. Vet ikke hva du kan ha gjort for å få det, men kanskje du kan svare meg. OG var det bevisst valgt? Ellers gode detaljer og strukturer i formasjonene og havet.

Anne-Lise
Ivar B.
Hei alle sammen. Takk for fine og konstruktive kommentarer.

Arne: Du nevner ''bikkja'' i høyrekanten av bildet sammens med flere andre komentatorer. Siden så mange anser dette for å være en hund, så må jeg kanskje revurdere mitt eget syn. For meg framstår høyresiden som en søt liten selunge som studerer kannesteinens velformede kropp :-)

steinulf: Motivet tåler nok farger også, men her er vel ganske så grått i utgangspunktet og kler absolutt best s/h i mine øyne.

Robin: Jeg kutter ikke hodet på selungen:-)

Øyvind: enig i at lengre lukkertid kunne forbedret dette.

Eva: Du trenger vel ikke å bli flau over at du ikke har tatt bilde av denne. Du bor i et fantastisk landskap, der du som fotograf må kunne gå berserk på alle de andre motivene du bor midt i. Jeg tror ikke det er siste gangen jeg tar kameraet med til Vågsøy

Ser at flere trekker fram en mørk halo rundt steinen og ''Hunden/ selungen''.
Jeg vet egentlig ikke helt hva den kommer fra, men sannsynligvis har Geir Brekka rett på spørsmålet sitt. Det er lagt på litt gauussian blur for å forsterke det våte regnfulle og tåkete inntrykket jeg opplevde. Jeg ser også haloen, og er ikke fornøyd med den, så det er ikke tilsiktet fra min side.

Takk igjen alle sammen. Setter pris på deres ærlige tilbakemelding. Mvh Ivar.
Tor Olav O.
En veldig bra utgave av dette motivet. S/H gjorde seg også godt. Topp !. mvh Tor Olav
Carsten A.
Ja, skikkelig gjennomfotografert er såvisst denne formasjonen. Jeg har vært på stedet noen ganger, og vet at det ikke er noen enkel oppgave, bl.a. vanskelig å komme til. Men akkurat det har jo ingen betydning for vurdering av bildet. Prisverdig forsøk, greit nok, men ikke helt vellykket.

Her er nok lysforholdene enda mer betydningsfullt enn ellers, og dette lyset syns jeg ikke ga så mye. Skulle jeg selv gitt meg inn på denne formasjonen tror jeg skumring eller natt er noe som kan gi interessante lysforhold, kombinert med svært lang lukkertid. Her er vannet et visst uromoment.

MVH CA
Stig Børre E.
Syns dette ble spenstig.
Tøfft å gi seg på dette motivet, og en god prestasjon å skape et uttrykk som blir såpass annerledes. Komposisjonen sitter som et skudd. Slurvete etterbehandling trekker ned (men det fikser du vel lett). Bikkje/selunge-diskusjonen skal ikke jeg legge meg opp i (minner mest om en katt men....).
Bra Ivar.

StigB
Erik J.
Bortsett fra de nevnte haloer er dette et vellykket forsøk på et utrolig naturmotiv. At du har tatt med ''selungen'' gjør at ikke bare kannesteinens utforming forundrer, det gir en flott ekstra dimensjon med det fantastisk formede hullet i mellom- og det er først og fremst dette hullet jeg ser. Vannet jeg ser gjennom det ville jeg gjerne sett lengre eksponert
Ivar B.
Takk til dere siste også for fine og konstruktive kommentarer

Stig Børre: tviler ikke på at du ser en katt i høyre hjørne :-)

Carsten: er enig i at vannet er et visst uromoment, og at lengre lukkertid hadde vært å foretrekke. Motivet kunne gjort seg i mange forskjellige lysstemninger helt sikkert, men synes dette lyset ga et småmelankolsk og regnfullt uttrykk.

Takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.
Ketil K.
Jo da, dette er selunge med kannestein. Fint utsnitt som funker bra.


Som nevnt av andre er jeg ikke sikker på om du har hatt lysforholdene med deg her, og haloeffekten - eller kanskje det er kromatisk forvrengning - er forstyrrende.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var i mine øyner usedvanlig flott!

Likte godt sv/kv-uttrykket og det nesten grafiske preget, og ikkje minst kontrastane i bildet.

Mvh Inger Anne
ingeborg w.
Her synes jeg selkatthunden foran gir dybde og et interessemoment som mange andre bilder av samme motiv ikke har. De harde kontrastene får fram formene godt synes jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu